WAC # 9 Maggie erbij?

Het is vandaag weer mooi weer en met 25 graden zonder wolkje is het bijna zomer, we gaan weer voor een avond wedstrijdzeilen. Vandaag zou er weinig wind zijn, dus hebben wij de reserve afgebeld en zijn we met ons 4. Machteld (Maggie) is weer terug naar een bevalling van 6 weken geleden. Nog niet in vorm, maar geestelijk al wel weer helemaal terug. Ze gaat vanavond sturen en de draad weer oppakken, en daar hebben wij genoeg van. (van die draden dus). Vanavond is ook de zwager van Maggie er Remco. En natuurlijk the new Princess Marian, deze moet zo snel mogelijk alle disciplines aan boord kunnen, zodat ze ingeslingert is, voor alle taken. Roberto gaat ook weer mee, voor de tactiek. We maken kennis met elkaar bij de R&ZV ‘Naarden' omdat ik daar even mijn Macaroni opwarmt in de magnetrons, Marian eet een bakje mee, ondanks dat het haar tegenviel dat het heet was, vond ze het geen troep. De eerste bonuspunten zijn binnen voor mij. Remco en Maggie komen iets later binnen, en we gaan naar de boot, en we maken haar wedstrijd klaar.

De Wedstrijd 

Via de groepsapp kregen wij door Baan 5, dat is korte Baan met wind uit het Oosten. Iedereen heeft de Groepsapp, dus wij wisten vanmiddag al, wat te doen. Ik heb voor Marian een shirt en handschoenen liggen, zodat we haar kunnen vragen, of ze blijft bij TW of niet. Mocht ze met ons in Zee gaan, dan moet daar wel op gedronken worden later. Ze deed gelijk haar shirt aan, en wij zijn klaar om de zeilen te hijssen en we gaan varen. Iets te laat naar buiten. zo jammer we waren allen op tijd, maar toch weer onze tijd besteed aan andere dingen dan aan vertrekken. We varen een paar keer heen en weer, en ik zet de klokken gelijk, Machteld stuurt vanavond, Remco van het voordek en Marian werkt in de kuip. En ik loop een beetje de gaten dicht. Maggie vraagt om hulp bij het starten, en ik heb dat boekje van Jeffrey in mijn hoofd (auteur Jeffrey; Hoe maak ik een wereld start) We loodsen Maggie naar de startlijn, en met nog 15 seconden te gaan zeilen aan, en iets afvallen, en gaan, niet te vroeg, maar zeker niet te laat. Het startschip zei later op het randje. Op naar de boei 60 halve wind, hé halve wind, met Oosten wind moet dit voor de wind zijn. Want de startlijn ligt pal west. Zo jammer de verkeerde baan. We waren als eerste weg en die verrekte Flyer met aan boord; Iris vandaag in de kleuren zuurstokjes roze, met een broek van denim in het blauw, met een lachend vrolijk gezicht.  Dit zijn onze concurrente en ze lachen nu al. We gaan als de Brandweer en Maggie stuurt alsof ze niet weg is geweest. Remco gaat onderweg de Spi klaar leggen op het dek. En wij zijn in gevecht met de meiden van de Jip. en ze lopen ons voorbij in het rak wat een kruisrak had moeten zijn, maar nu bezeild is. Bij de Ton janken wij de spi omhoog door Marian, en met hulp van spieren voor spieren Remco wordt zij doorgezet. Ook hierbij weer shit, het is voorbij halve wind en met moeite krijgen wij de spi gevuld. Bij ton 45 halen wij de spi eraf en moeten nog een rot end doorvaren op Genua 1. Terwijl wij hier de winst hadden moeten pakken. Ook weer een leermoment, niet kruisend naar de boei, is geen spirak terug. De concurrentie vaart allemaal lekker op Genua, en wij moeten het hebben van de spi rakken, het liefst lange rakken zodat wij het verschil kunnen maken. Van de 47, gaan wij nogmaals terug naar de 48 en dan eindelijk de spi erop met barbehaulers en de boom tegen de voorstag reachen naar de finish. Waar wij niet de beste tijd neerzetten. 

Aftersail.

Na de finish een foto en film momentje wat ik wil graag onze promomovie aanpassen, voor de tweede en derde helft 2017. Want we hebben een nieuwe en we hebben ook afscheid genomen van Anna, omdat ze gaat verhuizen naar het zuiden. Marian stuurt ons naar huis, parkeert de boot in de box, en we maken de boot vierkant. Daar is weer het viermoment, een echte fles Jean Poepel van Chardon en Moët, Niet omdat het kan maar omdat het Moët. Marian gaat hem openen, en met een luide knal gaat de kurk eraf, en we drinken de fles leeg en het bleef nog lang onrustig aan boord bij TW. En gelukkig is Maggie weer terug, dus Maggie erbij? Ja' graag.... en de uitslag? Dat hebben wij niet mee gemaakt, het was niet om over naar huis te schrijven.

Promo-Filmpje op Vimeo in HD.

https://vimeo.com/221821986